divendres, 13 de juny del 2008

Doctrina en dos punts

Eix Nacional:

Les bases de l'estat català (La Catalanitat), que ocupa idealment els vuit bocins dels Països Catalans i aconsegueix fer tornar als catalans de fora i també als catalans assimilats de llengua però no pas en d'altres trets culturals són lo bé comú, donar vitalitat a la cultura catalana i el progrés.

La Catalanitat ha de tindre sobirania completa sobre el seu bocí de món: terra, mar i aire. L'espai queda lluny ara, però implicarà tensions amb la resta del món si hi destaquem. Qualsevol mitjà per alliberar-nos és legítim. Teòricament és possible un estat unitari amb un sol nivell administratiu si la classe dirigent és realment altruista i busca el bé comú. En tot cas les estructures administratives mitjanes com diputacions, segurament les vegueries, i els consells comarcals, no tenen gaire sentit. Només cal: un cos de policia dividit en policia normal i antiavalots, un exèrcit i un cos d'operacions especials. Copiarem lo model Suís de defensa. Només poden existir partits catalans i cal establir mitjans per evitar-ne la infiltració o els interessos personals. La independència és lo primer pas per assolir una Utopia Catalana.



Eix social:

Lo comunisme és ineficient i limitador. L'escola és fonamental per instaurar el sistema de valors que ens permeto que quasi tota la població excel·leixo. Les empreses no tenen dret a fer mal al col·lectiu. Cal assegurar-se de no dependre de fora en punts clau (grau elevat de sobirania energètica i alimentària entre d'altres) o en tot cas de vigilar per fer impossible qualsevol xantatge econòmic exterior i en tot cas l'estat podrà respondre-hi de la manera adequada si passa. Cal legislar idealment seguint lo criteri d'eficiència i el del treball just. Cal aprofitar completament els recursos de la Catalanitat, i reduint lo conservacionisme als criteris estètic i d'utilitat en comptes de voler-ho mantindre tot intacte i verge. Lo patrimoni català s'ha de restaurar i mantindre, i cal legislar que tants elements com sigon possible es bason en les formes de la vida catalana, per exemple, en els estils arquitectònics. Els delinqüents han de ser castigats, separant els sistemes penals entre els sectors degradats com violadors o assassins i els sectors reformables com els homicides involuntaris. Els presoners capacitats estan obligats a treballar per tal d'eliminar dies de privació de llibertat. La cadena perpètua hi és, i també la pena de mort per aquells casos en que el poble tingo molta set de sang i venjança, per exemple el pederasta Eduard Sánchez Moragues (Todd). Cada fill representarà menor càrrega impositiva per tal d'assolir una mitjana de com a mínim tres fills per matrimoni. Matrimoni serà la unió d'home i dona que vulgon tindre o adoptar fills, la resta de combinacions no estaran legislades ni rebran cap ajut econòmic, excepte la gent sola que adopto fills. Els mitjans de comunicació no podran transmetre antivalors ni atacs malèvols a la Catalanitat. Els peatges només tenen sentit fins a cobrir el 120% del preu de construcció d'aquella infraestructura i no podran ampliar-se amb excuses barates. La Catalanitat ajudarà a la resta del món a progressar però no pas més que en un 0,1% dels seus recursos. Cal evitar els nuclis d'extrangers no integrats. Tot allò públic no només serà en català sinó que es basarà en els valors i les formes de vida catalanes. I lo privat segons cada sector, element i cas.
Lo cristianisme és la religió pròpia dels catalans, i l'agnosticisme l'altra opció respectable. Cap altra religió pot rebre cap ajut (per exemple, manteniment públic de temples). Cal eliminar alguns aspectes malaltissos que de vegades ha tingut lo cristianisme, com lo pacifisme o l'horror al sexe i a la nuesa.

1 comentari:

Salvador ha dit...

"Cal eliminar alguns aspectes malaltissos que de vegades ha tingut lo cristianisme, com l'horror al sexe i a la nuesa."

Petats però no tontos ;-)